Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röding

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 port
  • 4 st rödingfiléer med skinnet kvar, à 150 g
  • 2 tsk nystötta fänkålsfrön
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • smör till stekning
  • citron till servering

Så här gör du

  1. Krydda fiskens köttsida med fänkål, salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna.
  2. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme i 8 minuter. Vänd fisken och stek klart 1– 2 minuter. Det är viktigt att fisken inte blir överstekt, den får gärna ha en rå kärna i mitten. Servera fisken tillsammans med citronklyftor och risotton.