Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röding med citronsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekningen

Citronsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 citron
  • salt och malen vitpeppar
  • ½ dl fint skuren gräslök

Grönsaker

  • 1/4 kg haricots verts
  • 12 små morötter
  • färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 100 g stenbitsrom eller löjrom

Så här gör du

  1. Kontrollera noga att alla ben är borta i fiskfiléerna. Dela varje filé i två bitar på snedden. Salta och peppra. Stek filéerna i smör ca 5 minuter på skinnsidan, därefter någon minut på köttsidan. Ös med smöret under tiden.
  2. Koka upp crème fraiche, grädde och smulad buljongtärning under omrörning. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Såsen kan eventuellt redas av med lite maizena om den verkar tunn. Rör ner gräslöken strax innan serveringen.
  3. Koka potatisen i väl saltat vatten, gärna med en dillkvist. Koka morötter och bönor var för sig i saltat vatten. Lägg en nypa socker i kastrullen med morötter och en smörklick i vardera grönsakskoket.
  4. Lägg upp på tallrikar och dekorera med en klick stenbitsrom - eller löjrom om kassan tillåter.