Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsvåfflor med löjrom och smetana

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl grovriven färsk rödbeta
  • smör till pensling av våffeljärnet

Till servering:

  • smetana
  • löjrom
  • hackad rödlök
  • hackad gräslök
  • dill
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i rödbetan.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.
  4. Servera våfflorna med en klick smetana och löjrom. Strö över rödlök och gräslök. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.