Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsvåfflor med löjrom och smetana

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Rödbetans lite söta smak ger våfflorna både mer smak och färg. Och ger en fin smakbrytning till den salta löjromen och friska smetanan. Servera våfflorna som en läcker liten aptitretare eller vickning.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl grovriven färsk rödbeta
  • smör till pensling av våffeljärnet

Till servering:

  • smetana
  • löjrom
  • hackad rödlök
  • hackad gräslök
  • dill
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i rödbetan.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.
  4. Servera våfflorna med en klick smetana och löjrom. Strö över rödlök och gräslök. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.