Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsspagetti med grönkålspesto & hälsochips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Grönskålspesto

  • 2 stora grönkålsblad
  • 1 –2 vitlöksklyftor
  • 2 msk valnötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 –2 msk finriven mager ost, 17 % fetthalt

Grönkålschips

  • 8 grönkålsblad
  • 1 tsk olivolja salt

Rödbetsspagetti

  • 4 stora rödbetor
  • 70 g babyspenat
  • 50 g chèvre (getost)
  • 1 dl valnötter

Tillbehör

  • 4 surdegsknäcke
  • 8 tsk cream cheese

Så här gör du

  1. Grönkålspesto: Ansa och skär bort stockarna på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar.
  2. Mixa grönkålen, vitlöken och valnötterna. Blanda i oljan och vänd i osten.
  3. Grönkålschips: Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Skär bort stockarna på grönkålen.
  5. Riv bladen i stora bitar och lägg på en plåt.
  6. Ringla olja och salt över bladen och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
  7. Vänd bladen efter halva tiden och håll koll mot slutet. De ska vara mörkgröna och torkade när de är färdiga.
  8. Rödbetsspagetti: Skala och skölj betorna noggrant. Svarva dem i en grönsaks­ svarv.
  9. Koka upp lättsaltat vatten.
  10. Lägg i rödbetorna och låt dem koka ett par minuter. De ska fortfarande kännas spänstiga.
  11. Lägg upp spenaten i djupa tallrikar eller i en skål.
  12. Vänd rödbetsspagettin i kålpeston och lägg på tallriken.
  13. Strö över getosten och valnötterna. Smula lite av kål­ chipsen och strö över.
  14. Servering: Resten av chipsen lägger du upp i en skål och låter gästerna förse sig själva.
  15. Servera rätten med var sin skiva surdegsknäcke med cream cheese.