Rödbetsspagetti med grönkålspesto & hälsochips

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 PORTIONER
Grönskålspesto
- 2 stora grönkålsblad
- 1 –2 vitlöksklyftor
- 2 msk valnötter
- 3 msk olivolja
- 1 –2 msk finriven mager ost, 17 % fetthalt
Grönkålschips
- 8 grönkålsblad
- 1 tsk olivolja salt
Rödbetsspagetti
- 4 stora rödbetor
- 70 g babyspenat
- 50 g chèvre (getost)
- 1 dl valnötter
Tillbehör
- 4 surdegsknäcke
- 8 tsk cream cheese
Så här gör du
- Grönkålspesto: Ansa och skär bort stockarna på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar.
- Mixa grönkålen, vitlöken och valnötterna. Blanda i oljan och vänd i osten.
- Grönkålschips: Sätt ugnen på 160 grader.
- Skär bort stockarna på grönkålen.
- Riv bladen i stora bitar och lägg på en plåt.
- Ringla olja och salt över bladen och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
- Vänd bladen efter halva tiden och håll koll mot slutet. De ska vara mörkgröna och torkade när de är färdiga.
- Rödbetsspagetti: Skala och skölj betorna noggrant. Svarva dem i en grönsaks svarv.
- Koka upp lättsaltat vatten.
- Lägg i rödbetorna och låt dem koka ett par minuter. De ska fortfarande kännas spänstiga.
- Lägg upp spenaten i djupa tallrikar eller i en skål.
- Vänd rödbetsspagettin i kålpeston och lägg på tallriken.
- Strö över getosten och valnötterna. Smula lite av kål chipsen och strö över.
- Servering: Resten av chipsen lägger du upp i en skål och låter gästerna förse sig själva.
- Servera rätten med var sin skiva surdegsknäcke med cream cheese.

Du kanske även gillar
Populära recept