Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssoppa med röd ängssyra och fetaostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 6 fasta potatisar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 kruka timjan, finhackad med stjälk och blad
  • 4 msk olivolja
  • 1,2 l vatten
  • 400 g rödbetor, skalade, grovrivna
  • 1 dl vit quinoa
  • 2 krukor röd ängssyra, strimlad med stjälk och blad (spara 1/2 kruka hela blad till dekoration)
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt

Fetaostkräm

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 kruka dill, skuren (spara några kvistar till dekoration)
  • 150 g fetaost
  • 2 cm gurkmeja, skalad och riven (2 tsk)

Så här gör du

  1. Mixa yoghurt och dill till krämen med en stavmixer. Mosa i fetaosten. Ställ krämen i kyl under tiden resten görs.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök, timjan och gurkmeja i 2 msk olivolja i en stor kastrull tills löken är mjuk men inte fått färg. Häll på vattnet och låt koka upp.
  4. Tillsätt potatis, rödbetor och quinoa. Koka under lock på medelvärme 10 – 15 min tills potatisen är mjuk.
  5. Tillsätt ängssyra och 2 msk olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan nytillagad med dill- och fetaostkrämen. Dekorera med ängssyra och dill.