Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 105 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Rödbetssallad

  • 1 st äpple
  • 0,5 st purjolök, liten
  • 2 dl inlagda rödbetor, fintärnade
  • 250 g kesella
  • 2 tsk pepparrot, riven
  • 1 msk rödbetslag (vätskan som finns i rödbetsburken)
  • salt

Så här gör du

  1. Dela äpplet, ta bort kärnhusen och skär det i fina tärningar. Finstrimla purjolöken.
  2. Blanda äpple, purjolök, rödbetor, kesella, pepparrot och rödbetslag. Smaka av med salt.
5 kommentarer om "Rödbetssallad – enkelt recept"
  • anti68
    anti68

    Det är nog vätskan som är i burken när man köper inlagda rödbetor.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till anti68

      Ja, det stämmer – det är vätskan som är i rödbetsburken.

      Lycka till!

      Med vänliga hälsningar
      Rickard Lindblom, webbredaktör på Mitt kök

  • Claudia Sandor
    Claudia Sandor

    Om jag vill göra allt från scratch ska jag koka eller ugnsbaka betorna. Hur länge?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Claudia Sandor

      Hej! Då är det bäst att koka rödbetorna. Mellan 15-20 minuter brukar räcka, beroende på storleken. Men känn efter så att de är mjuka! /Stina, webbredaktör Mittkök.se