Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 dl råris

  • 500 g rödbetor

  • 2 paket bacon
cirka
  • 8 dl frissésallad

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk lagrad balsamvinäger eller crème di balsamico
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 paket kvibille ädelost, 140 g

  • 50 g valnötter


Så här gör du

  1. Koka riset under lock enligt förpackningen. Salta i slutet av koktiden. Låt riset ånga av.

  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet medan de är varma och skär i klyftor.

  3. Strimla och knaperstekt baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.
  4. 
Lägg upp sallad, ris och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över bacon, smulad ost och grovhackade nötter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.