Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från osten och baconet. Råriset är både gott och ger en matig sallad.


Ingredienser

4 portioner

  • 2 dl råris

  • 500 g rödbetor

  • 2 paket bacon
cirka
  • 8 dl frissésallad

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk lagrad balsamvinäger eller crème di balsamico
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 paket kvibille ädelost, 140 g

  • 50 g valnötter


Så här gör du

  1. Koka riset under lock enligt förpackningen. Salta i slutet av koktiden. Låt riset ånga av.

  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet medan de är varma och skär i klyftor.

  3. Strimla och knaperstekt baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.
  4. 
Lägg upp sallad, ris och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över bacon, smulad ost och grovhackade nötter.