Rödbetssallad med getost och vinbär

Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 500 g rödbetor
- grönsallad, romansallad eller frisésallad
- 4 st nöt- eller bondbröd, i skivor
- 4 st getost, i skivor
- 2 msk flytande honung
- 1 dl grovhackade valnötter
Röda vinbärsdressing:
- 3 msk olivolja
- 1 dl röda vinbär
- 1 msk honung, flytande
- 1 msk citronsaft
- flingsalt
- nymald peppar
Så här gör du
- Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
- Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rot- spetsen och lite blast vara kvar när du kokar dem, då behåller de smaken och färgen bättre. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och dela de som är större.
- Lägg upp rödbetorna på en bädd av sallad.
- Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet cirka 3 minuter på varje sida. Lägg en skiva ost på varje brödskiva, ringla över honung och gratinera högt upp i ugnen, cirka 5 minuter.
- Lägg den gratinerade getosten på rödbetssalladen, strö på valnötter och ringla över dressingen.

Du kanske även gillar
Populära recept