Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med getost och vinbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rödbetor
  • grönsallad, romansallad eller frisésallad
  • 4 st nöt- eller bondbröd, i skivor
  • 4 st getost, i skivor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl grovhackade valnötter

Röda vinbärsdressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 dl röda vinbär
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk citronsaft
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rot- spetsen och lite blast vara kvar när du kokar dem, då behåller de smaken och färgen bättre. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och dela de som är större.
  3. Lägg upp rödbetorna på en bädd av sallad.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet cirka 3 minuter på varje sida. Lägg en skiva ost på varje brödskiva, ringla över honung och gratinera högt upp i ugnen, cirka 5 minuter.
  5. Lägg den gratinerade getosten på rödbetssalladen, strö på valnötter och ringla över dressingen.