Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med fläskkotlett och rödbetshummus

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rödbetssalladen passar bra till både fläskkött, lamm och kyckling.

Ingredienser

4 portioner

Rödbetshummus

  • 3 kokta rödbetor
  • 1 burk kokta kikärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Färska rödbetor

  • 1 knippe små rödbetor med blast

Balsamicovinägrett

  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 ⁄2 schalottenlök
  • salt och svartpeppar

Kottletterna

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • 70 g blandad sallad, till exempel rucola, mangoldskott och lollorosso + blasten från rödbetorna
  • 150 g fetaost
  • 1 dl oliver
  • 1 ⁄2 rödlök

Så här gör du

  1. Hummus: Skär rödbetorna i bitar och mixa med kikärterna. Tillsätt vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg rödbetornas blast i kallt vatten i cirka 30 minuter. Koka upp lättsaltat vatten och koka rödbetorna i cirka 20 minuter. Skölj under kallt, rinnande vatten och skala rödbetorna. Dela rödbetorna på mitten.
  3. Blanda vinäger och olja. Skala och finhacka löken och blanda i. Salta och peppra.
  4. Pensla kotletterna med olja. Grilla kotletterna på båda sidorna tills de fått fin färg och är genom- stekta. Salta och peppra.
  5. Lägg upp sallad och rödbets- blasten på tallrikar eller i en stor skål. Lägg på de kokta rödbetorna, fläskkotletterna och oliverna. Strö över fetaosten. Skiva rödlöken tunt och fördela över salladen.
  6. Servera med rödbetshummus.