Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med fläsk och ädelost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Till rödbetornas naturliga söta smak passar det bra med sälta. Knaperstekt fläsk och ädelost blir fina smakkompisar till de röda knölarna.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g rödbetor
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 50 g valnötter
  • 8 dl frissésallad
  • 140 g kvibille ädelost

Dressing:

  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek och kan variera mellan 15 minuter och 1 timme. Låt rotspets och lite blast vara kvar när du kokar, då behåller de färg och smak.
  2. Strimla och knaperstek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Rosta valnötterna i en torr och het panna och bryt dem i mindre bitar.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen.
  4. Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och blanda dem med dressingen.
  5. Lägg upp sallad, rödbetor och fläsk. Smula över osten och sist valnötterna.