Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Koka blasten på rödbetorna, det blir så himla gott! Här får rödbetorna sällskap av rödbetsgroddar och machesallad som nu finns att köpa på kruka.

Ingredienser

1 portion
  • 200 g rödbeta
  • 30 g machesallad
  • 30 g fetaost
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • flingsalt
  • svartpeppar, mald
  • 20 g rödbetsgroddar

Så här gör du

  1. Borsta rödbetorna och skölj noga. Skär av blasten.
  2. Koka rödbetorna i osaltat vatten i cirka 20 minuter eller tills de är ätmjuka. Lägg i blasten och koka ett par minuter till.
  3. Häll av vattnet och skär rödbetorna i skivor.
  4. Servering: Lägg rödbetor och rödbetsblast på en bädd av machesallad. Smula över fetaosten, droppa över olivolja och citronsaft. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Toppa med rödbetsgroddar.