Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsrårakor med sillig gubbröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken
  • 200 g rödbetor
  • 500 g mjölig potatis
  • 1 tsk salt
  • nymald vitpeppar
  • smör till stekning

Sillig gubbröra:

  • ½ burk inlagd löksill, à 240 g
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 25 g forellrom
  • salt
  • nymald vitpeppar

Till servering:

  • forellrom
  • hackad gräslök

Så här gör du

  1. Sillig grubbröra: Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser, vänd sist ner romen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rårakor: Skala och grovriv rödbetor och potatis. Blanda med salt och peppar i en bunke. Häll över i en sil och pressa ur vätskan.
  3. Hetta upp en stekpannna och lägg i en klick smör. Lägg små högar av "rivet" i pannan. Tryck dem platta med en stekspade.
  4. Stek till frasiga rårakor på båda sidor.
  5. Toppa rårakorna med en klick gubbröra, lite extra forellrom och hackad gräslök.