Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsquinoa med cocktail-mozzarella

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner

Röd vinägrett

  • 1 msk hackad rödlök
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 msk hackad röd basilika
  • salt, svartpeppar

Rödbetsquinoa

  • 3 dl quinoagryn, röda
  • 1 rödlök
  • 6 kokta rödbetor
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 pkt cocktail-mozzarella
  • 200 g blandad sallad
  • 1 röd basilika

Så här gör du

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till vinägretten. Ställ åt sidan.
  2. Koka upp 6 dl vatten. Skölj quinoagrynen, lägg dem i kastrullen och koka grynen cirka 12-15 minuter. Sila av och häll på kallt vatten på grynen och sila av igen.
  3. Strimla rödlök och skär rödbetorna i klyftor.
  4. Riv salladen i stora bitar och lägg salladen i botten av ett stort fat, lägg på grynen, rödbetorna, rödlök, mozzarella och oliver.
  5. Ringla över vinägrett.