Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri rödbetspizza med chèvre & pinjenötter

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 STOR PIZZA (4 PORTIONER)
  • 15 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 3 ⁄4 dl bovetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 15 g fiberhusk

Fyllning

  • 75-100 g mozzarella, riven
  • 2-3 rödbetor, kokta och skivade 140 g chèvre
  • 4-5 kvistar rosmarin
  • 50 g pinjenötter

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen och låt jäsa i 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 235 grader.
  3. Kavla eller tryck ut pizzan på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med mjölad hand.
  4. Strö riven ost över pizzabotten och fördela rödbetsskivorna ovanpå.
  5. Smula över chèvre och rosmarin. Garnera med pinjenötter.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.