Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetskaka med limefrostning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar

Rödbetskaka

  • 3 ägg
  • 3 dl kokossocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ tsk kanel, malen
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 4 ½ dl grovt rivna rödbetor

Frosting

  • 50 g mjukt smör
  • 1 lime, 2 tsk av saften och finrivet skal
  • 300 g Philadelphiaost, rumstempererad
  • ½ dl flytande honung

Så här gör du

  1. Rödbetskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfastform cirka 25x20 centimeter.
  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt.
  4. Blanda torra ingredienser i en skål, vänd ner blandningen i äggsmeten. 
  5. Tillsätt rapsolja och rivna rödbetor.
  6. Häll upp smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Prova med en sticka om den är färdig.
  7. Frosting: Vispa upp smöret med limesaften.
  8. Vispa Philadelphiaosten med honungen i en separat skål.
  9. Vispa ner lite i taget av smöret i Philadelphiaosten, vispa kraftigt med en elvisp.
  10. Bred frostingen över kakan och strö över limeskal.