Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetskaka med choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 3 ägg
  • ¾ dl honung
  • ¾ dl kokossocker
  • 4 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 3 dl finrivna rödbetor
  • 75 g mörk choklad, sockerfri, grovt hackad
  • 4 msk pumpakärnor
  • smör till formen
  • glutenfritt ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 ½–2 liter.
  3. Vispa upp ägg, honung och kokossocker till ett fluffigt skum.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Vänd i de torra ingredienserna i äggvispet, växelvis med oljan och rödbetorna. Vänd sist i chokladen.
  6. Häll smeten i sockerkaksformen och strö över pumpa­ kärnorna.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter. Låt kakan vila i formen i 5 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen. Skär upp i bitar.