Rödbetshummus

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
8 bufféportioner
- 1 burk kikärter, 400 g, sköljda och avrunna
- 2 kokta rödbetor, grovrivna
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk Tahini, sesampasta
- 1/2 tsk spiskummin, finstött
- 1/2 tsk koriander, malen
- 3 msk olivolja
- ca 4 msk mjölk
- salt, peppar
Till garnering
- 1-2 msk olivolja
- 2 tsk rostad sesamfrö
Så här gör du
- Mät upp kikärter, rödbetor, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja i en matberedare monterad med en kniv. Kör till en slät massa. Mixa i mjölken till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar och ev med mera kryddor.
- Lägg hummus på ett fat. Ringla över oljan och toppa med frön.

Du kanske även gillar
Populära recept