Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsgratäng – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 potatisar
  • 1 rödlök
  • 4-5 msk olivolja
  • 4 rödbetor, kokta
  • 4 gulbetor, kokta
  • 3 dl grönsaksbuljong, från tärning
  • plockade blad från 1 rosmarinkvist
  • flingsalt
  • 3 dl tjock yoghurt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackade valnötskärnor

Så här gör du

  1. Skala potatisen och löken och skär dem i tunna skivor, använd gärna mandolin.
  2. Fräs potatis och lök, var för sig i 3-4 msk olja, potatisen 10 minuter, löken 3-5 minuter. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva betorna.
  4. Lägg potatis, betor och lök, omlott, i en gratängform. Ringla över buljongen, lägg på rosmarinblad och sätt formen i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Ringla över resten av oljan och gratinera ytterligare ca 5 minuter.
  5. Smula över flingsalt. Servera gratängen med yoghurten, blandad med vitlök och valnötter.