Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsgratäng med chèvre & rosmarin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Den här gratängen kan man antingen äta som en vegetarisk rätt med sallad eller som tillbehör i stället för till exempel potatisgratäng. Den passar också bra på en buffé.

Ingredienser

6 portioner
  • smör till formen
  • 8 potatisar
  • 6 rödbetor
  • 1 rödlök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka rosmarin
  • 170 gram chèvre
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4–5 dl vispgrädde
  • 50 gram västerbottensost, riven

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en gratängform, cirka 20 x 25 centimeter, med smör.
  3. Skala och skiva potatisen och rödbetorna.
  4. Skala och skiva löken.
  5. Skala och hacka vitlöken och rosmarinen.
  6. Varva lök, potatis, rödbetor och chèvre. Strö vitlöken, rosmarinen, salt och peppar mellan varven.
  7. Häll på grädden, strö på osten och sätt in mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills gratängen fått fin färg på ytan och potatisen och rödbetorna är mjuka. Grädda i ytterligare 10 minuter under aluminiumfolie.