Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsflarn på smördeg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 äggula

Topping:

  • 500 g betor, gärna i olika färger (till exempel 1 röd, 3 gula och 2 polkabetor)
  • 250 g tjock yoghurt på burk
  • 125 g getost, utan skal
  • 2–3 msk olivolja
  • salt

Till garnering:

  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • flingsalt, svartpeppar
  • färska örter

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 30 minuter. Häll av och gnid av skalet under rinnande vatten. Låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en plåt med bakplåtspapper. Sporra en cirka 1 ½ centimeter bred kant runtom smördegen. Nagga degen med en gaffel och pensla med gulan. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kallna.
  3. Skär betorna i tunna skivor. Klappa de röda rödbetorna med hushållspapper, så att de färger inte av sig lika mycket. Blanda de röda rödbetorna med 1 msk av oljan, salta.
  4. Blanda de gula och polkabetor med resten av oljan. Salta.
  5. Bred ut yoghurten över smördegen, spara kanterna. Toppa med smulad getost. Lägg på rödbetskivorna. Ringla över honungen. Peppra. Garnera med smulat