Logga in här

Rödbetsburgare med gratinerad getost, rostad mandel & honung

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 port
  • 800 g rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 citron, saften samt det gula av rivet skal
  • 1 burk kokta kikärter, sköljda
  • cirka 1 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • cirka 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • rapsolja
  • Topping:
  • 4 getost, cirka 1 cm tjocka
  • 1 dl rostad mandel, grovt hackad
  • 2 msk honung
  • Till servering:
  • 1 äpple, skivat
  • 8 lantbröd, rostat
  • sallat

Så här gör du

  1. Skala och finriv rödbetor, vitlök och ingefära. Blanda ner citronskal.
  2. Mixa ärter, 1 msk olja och pressad citron, det får gärna vara bitar kvar.
  3. Blanda samtliga ingredienser. Stek en provbiff i olja, smaka av och korrigera eventuellt med kryddor och mer mjöl om den flyter ut.
  4. Sätt ugnen på grill, 225 grader. Forma burgare och stek till gyllene färg.
  5. Toppa med en skiva ost och gratinera tills den fått lite färg. Strö på mandel och ringla honung över.
  6. Servera med äpple, bröd och komplettera gärna med dina egna favorittillbehör.