Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsbiffar med trattkantareller

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g rödbetor
  • 2 st potatisar, skalade och kokta
  • 1 st rödlök, riven
  • 1 st ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk örtsalt, Herbamare
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 msk smör, + 2msk
  • 200 g trattkantareller

Vitlökscrème:

  • 1 st rosa vitlök, hel
  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk citron, pressad saft
  • 1 tsk akaciehonung
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 40 minuter beroende på storlek. Spola av dem i kallt vatten och gnid av skalet. Låt betorna svalna.
  2. Riv rödbetorna och potatisarna fint på rivjärn. Blanda i en bunke tillsammans med rödlök och ägg. Tillsätt potatismjöl, örtsalt och peppar och blanda till en smet.
  3. Forma till biffar och stek på medelvärme i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.
  4. Fräs kantarellerna i smör, salta och peppra och servera till biffarna.
  5. Skala vitlöksklyftorna och rosta dem i olja på svag värme i en kastrull, tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna. Mixa dem i en mixerkanna till en slät kräm tillsammans med crème fraiche. Smaka av såsen med citronsaft, honung, salt och peppar.