Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetsbiffar med parmesanyoghurt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Biffarna

  • 500 g färska rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st ägg
  • 3 msk maizenamjöl

Parmesanyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk färsk rosmarin

Övrigt

  • sallad
  • pinjenötter

Så här gör du

  1. Skala och grovriv rödbetorna och löken och lägg i en bunke. Hacka pinjenöttena. Pressa i vitlök och blanda i pinjenötter, ägg, maizena, salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och forma biffar som du lägger i den heta pannan och steker på varje sida.
  3. Grovriv parmesanen och blanda ner i yoghurten tillsammans med mortlad rosmarin och honung. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av med lite pressad citron.