Logga in här

Rödbets- och morotsfrallor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

24 st
  • 50 g jäst
  • 1 dl vatten, fingervarmt
  • 6 dl filmjölk
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk havssalt
  • 1 msk hel fänkål
  • 2 dl grovrivna morötter och rödbetor, ca 100 g
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl special

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i bunken till en degblandare och rör ut den med vattnet.
  2. Värm filmjölk och olja i en kastrull till 37 grader. Tillsätt blandningen till degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna. Arbeta degen i maskinen i minst 5 minuter till en elastisk deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
  4. Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två bitar. Forma dem till längder och skär varje längd i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.