Rödbets- och morotsfrallor

Foto Åsa Swanberg
Ingredienser
24 st
- 50 g jäst
- 1 dl vatten, fingervarmt
- 6 dl filmjölk
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk havssalt
- 1 msk hel fänkål
- 2 dl grovrivna morötter och rödbetor, ca 100 g
- 5 dl grahamsmjöl
- 11 dl vetemjöl special
Så här gör du
- Smula ner jästen i bunken till en degblandare och rör ut den med vattnet.
- Värm filmjölk och olja i en kastrull till 37 grader. Tillsätt blandningen till degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna. Arbeta degen i maskinen i minst 5 minuter till en elastisk deg.
- Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
- Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två bitar. Forma dem till längder och skär varje längd i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Du kanske även gillar
Populära recept