Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetor med gratinerad chèvre

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Rödbetor och chèvre är en sällsynt lyckad kombination. I dag gratinerar jag den och serverar den i en sallad med ljumma rödbetor.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 färska rödbetor
  • 1 salladshuvud eller 1 ask salladsskott
  • 1 röd lök, helst färsk

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 6 chèvre eller 2 skivor per person om den mindre sorten används, ca 75 g per person
  • 3 msk flytande honung
  • 1 röd chilifrukt

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under rinnande vatten och dela dem i klyftor. Skiva rödlöken tunt och blanda ihop rödbetsklyftor, salladsskott och lökskivor.
  2. Vispa ihop dressingen och häll den över salladen. Fördela på 6 fat.
  3. Lägg ostskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite honung. Kärna ur och strimla chilin fint. Fördela över ostskivorna. Gratinera i ugn på 225° i ca 7- 8 minuter. Lyft över en eller två gratinerade chèvreskivor på varje salladstallrik och servera.