Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetor, kyckling och bönsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

Till salladen

  • 10 cm gurka
  • 2 st tomater
  • 50-70 g socker ärtor
  • 1/2 rödlök
  • 1 burk blandade bönor
  • Salt
  • chiliflakes
  • olivolja

Till betorna

  • 5 st rödbetor
  • valnötter
  • fetaost
  • olivolja
  • oregano

Kycklingen

  • kycklingklubba
  • Olja
  • Grillkrydda
  • vitlök
  • honung

Övrigt

  • Bulgur
  • Romansallad
  • Babyspenat
  • ajvar relish

Så här gör du

  1. Lägg kycklingen i marinaden och släng in den i ugnen på ett galler. Glöm inte att ha något under (skål eller form) som tar upp såsen som rinner av. Du kan ösa kycklingen då och då för att den ska få så mycket smak som möjligt. Ca 200 grader i ca 30 min om de e färska annars 45 min.
  2. Tvätta sedan av betorna som ska koka i vatten med lite salt ca 20 minuter. Här får man känna på konsistensen på betorna. Sätt även på din bulgur som behöver koka i ca 12 minuter och vila i 5.
  3. Medan allt kokar och grillas kan du i lugn och ro hacka din sallad. Skär dock romansalladen och babyspenaten vid sidan om, lägg de alltså inte med de andra grönsakerna.
  4. Lägg upp salladen och babyspenaten som en bädd för rödbetorna. Ta sedan en beta och skär två korsade hack så betan blir i 4 bitar (liknar en blomma). Smula sedan fetaosten över betorna och häll de hackade valnötterna över. Man kan ha honung över här också om man är en sötgom.
  5. Lägg upp bulgur, sallad och den grillade kycklingklubban, eventuellt ajvar om det faller dig i smaken, och njut.