Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röd pestopaj med sardeller och oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bitar

Deg

  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 dl röd pesto
  • 2 tsk hackad röd chilifrukt
  • 2 dl strimlade basilikablad
  • 10 sardeller (1 burk raka sardellfiléer, 53 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl finriven pecorino
  • 10 cocktailtomater

Så här gör du

  1. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse 30-60 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Blanda pesto med chili och basilika. Bred blandningen i pajskalet. Fördela hälften av osten, sardeller och oliver över.
  5. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Strö på resten av osten. Lägg på halverade tomater.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills pajen har fin färg, cirka 35 minuter.