Röd pestopaj med sardeller och oliver

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
6 bitar
Deg
- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 2 krm salt
- 150 g smör
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
- 1 dl röd pesto
- 2 tsk hackad röd chilifrukt
- 2 dl strimlade basilikablad
- 10 sardeller (1 burk raka sardellfiléer, 53 g)
- 1 dl svarta oliver
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 2 dl finriven pecorino
- 10 cocktailtomater
Så här gör du
- Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse 30-60 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 1 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Blanda pesto med chili och basilika. Bred blandningen i pajskalet. Fördela hälften av osten, sardeller och oliver över.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Strö på resten av osten. Lägg på halverade tomater.
- Grädda i mitten av ugnen tills pajen har fin färg, cirka 35 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept