Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röd kyckling med potatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Denna härliga plåt med kyckling och potatis kan du enkelt göra till hela familjen.

Receptet är hämtat ur “Shakshuka” av Nidal Kersh (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora gula lökar
  • saft från 1 citron
  • 3 msk sumak
  • 2 dl paprikapuré
  • 4 kycklinglår, cirka 600 g
  • 500 g fast potatis
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och finhacka löken och lägg i en bunke. Pressa över citronen och ha i sumak och paprikapuré.
  3. Gnid in röran i kycklingen, och låt marinera. Skiva under tiden potatisen i en halv centimeter tjocka skivor.
  4. Olja en plåt och sprid ut potatisen. Salta och peppra.
  5. Lägg kycklingen ovanpå potatisen och baka i ugn i cirka 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig. Köttsaften ska vara klar och inte rosafärgad när du skär i köttet.