Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röd kyckling med potatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora gula lökar
  • saft från 1 citron
  • 3 msk sumak
  • 2 dl paprikapuré
  • 4 kycklinglår, cirka 600 g
  • 500 g fast potatis
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och finhacka löken och lägg i en bunke. Pressa över citronen och ha i sumak och paprikapuré.
  3. Gnid in röran i kycklingen, och låt marinera. Skiva under tiden potatisen i en halv centimeter tjocka skivor.
  4. Olja en plåt och sprid ut potatisen. Salta och peppra.
  5. Lägg kycklingen ovanpå potatisen och baka i ugn i cirka 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig. Köttsaften ska vara klar och inte rosafärgad när du skär i köttet.