Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röd grapefruktmarmelad med vanilj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 liter marmelad
  • 1 1/2 kg blodgrapefrukt
  • 2 msk pressad citron
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg syltsocker

Så här gör du

  1. Skala grapefrukten med kniv ända intill fruktköttet. Inget av det vita ska vara kvar. Skär frukterna i tunna skivor och dela dem sedan i mindre ”tårtbitar”.
  2. Lägg grapefrukten och den saft som runnit ur frukterna, citronsaft och vatten i en rymlig kastrull. Dela vanilj- stången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner både frön och vaniljstång i kastrullen.
  3. Koka under lock cirka 1 timme.
  4. Blanda i syltsockret under omrörning. Koka marmeladen kraftigt utan lock i 2–3 minuter. Skumma vid behov.
  5. Ta marmeladen från värmen och låt den vila i cirka 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden, då jämnas temperaturen ut. Plocka upp vaniljstången.
  6. Häll upp marmeladen på rena varma burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen i kylen.