Röd currysoppa med sesam och nudlar

Foto: Helén Pe
Ingredienser
4 portioner
- 1 msk neutral olja
- 2-3 msk färdig röd currypasta
- 1 msk finriven ingefära
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 burkar kokosmjölk
- 800 g Hokkaido- eller butternutpumpa
- 2 pkt Fazer Yosa havrebit
- 2 msk sesamolja
- 2 msk sesamfrön
- 250 g förkokta nudlar
- 4 salladslökar
- 2 dl böngroddar
- 1 kruka koriander
- 1 dl jordnötter
Så här gör du
- Häll olja i en stor gryta. Tillsätt röd currypasta och ingefära och fräs någon minut.
- Häll över buljong och kokosmjölk och låt det koka upp.
- Skär pumpan i ca 1 cm fyrkanter och koka i ca 5 minuter eller tills pumpabitarna precis börjar bli mjuka.
- Stek Fazer Yosa havrebit i sesamolja- och frön. Salta och peppra.
- Fördela nudlar i skålar och häll över soppan.
- Toppa med Fazer Yosa havrebit, finstrimlad salladslök, koriander och hackade jordnötter.

Du kanske även gillar
Populära recept