Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Robusta syrade linsbiffar med färg och form

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En mättande vegetarisk rätt för flera sinnen

Ingredienser

4 portioner
  • 160 g gröna linser
  • 1 st gul lök
  • 1/2 -1 dl ärtmjöl/eller annat favoritmjöl
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 2 msk smör/olja
  • 1 1/2 msk tomatpure

lingonpesto:

  • 250 g lingon
  • 40 g solroskärnor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 40 g hasselnötter/valnötter
  • 40 g stark ost
  • 2 msk olja

zuccinispagetti:

  • 800 g zuccini
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Linsbiffarna- Skölj linserna noga, häll dem i en glasburk med lock och häll på dubbla mängden vatten, tillsätt lite mjölsyrabakterier då går proceesen till syrning lite fortare. Processen behöver också lite salt tillsätt ca 2 tsk. Syrningen av linserna är färdiga om 3-5 dagar, det vet du genom att spadet luktar lite surt. Nu steker du löken i olja tillsammans med tomatpuren ganska länge, tillsätt gärna lite vatten om det steker torrt. Mixa linserna i vätskan med en stavmixer och tillsätt de andra ingredienserna. Smaka av kanske behöver du lite extra kryddning. Stek i smör och olja för bästa färg och temperatur inte alltför lång tid , de kan bli lite torra då!
  2. lingonpesto- sätt ugnen på 150 grader. hacka nötterna lite grovt och rosta sedan solrosor och nötter i ugnen tills de fått lite färg och avger en underbar doft. Låt dem svalna innan du mixar dem. Den starka osten, lingon och vitlöken mixar du lätt, tillsätt resten av ingredienserna och mixa till jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Zuccinipasta- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och låt förvälla zuccini endast en kort stund. Tag upp och låt vattnet rinna av i durkslag.