Rissallad med räkor, mango och avokado

Monica Gyllerup
Ingredienser
4 portion
- 250 g Sushiris
- 2 tsk risvinäger
- 2 tsk strösocker
- 16 handskalade stora räkor
- 1/2 avokado
- 1/2 mango
- 1/2 tsk limejuice färskpressad
- 1/2 msk sweet chilisås
Så här gör du
- Skölj och tillaga sushiriset enligt anvisning på förpackningen. Häll ut riset i en vid bunke när det är klart. Värm risvinägern och blanda i sockret. Blanda sockret och vinägern med sushiriset. Låt svalna något och lägg över en fuktig handduk.
- Fördela riset i fyra mindre skålar.
- Finhacka avokado och mango. Blanda hacket tillsammans med limejuice och sweet chili.
- Lägg blandningen över riset och toppa med 4 räkor i varje skål

Du kanske även gillar
Populära recept