Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rispudding med hallonsås och limesocker


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 
400 g (4 dl) mjölk
  • 
35 g socker
  • 
35 g rismjöl
  • 
1 tsk malet vaniljpulver
  • 
Limesocker:
  • 
1 eko-lime (skalet)
  • 
1 msk råsocker


Hallonsås:


  • 400 g frysta hallon

  • 200 g råsocker
  • 
1 tsk malet vaniljpulver

Så här gör du

  1. 
1. Vispa ihop mjölk, socker och rismjöl i en kastrull. Tillsätt vaniljpulvret. Låt sjuda under omrörning, tills du får en krämig konsistens. Det tar cirka 4 minuter. Häll sedan upp i portionsformar, till exempel gamla söta kaffe­koppar eller glas. Låt svalna och förvara i kylskåp.

  2. Lägg hallonen i en skål. Häll över socker och vaniljpulver. Täck med matfolie och låt dra över natten.

  3. Koka upp hallon och socker. Låt koka några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om bären är för sura. Hallonsåsen ska vara syrlig. Sila bort kärnorna om du vill ha en slät sås. Låt svalna.

  4. Servera hallonsåsen till rispuddingen tillsammans med limesocker. Dekorera med några hela hallon, om du har extra.