Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rispappersrullar med grönkål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken
  • ca 50 g glasnudlar
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 dl hackad färsk grönkål
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 sharonfrukt
  • 16 rispappersrullar, ca 20 centimeter i diameter
  • svarta sesamfrön

Dipp

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad koriander

Så här gör du

  1. Rullar: Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Låt dem rinna av väl. Klipp dem i mindre bitar. Rör ihop sesamolja, fisksås, limesaft, ingefära, grönkål och örter. Vänd ner nudlarna och blanda noga.
  2. Skär sharonfrukten i tunna klyftor.
  3. Blöt upp ett rispapper i taget i kokhett vatten tills de är mjuka.
  4. Lägg en klyfta sharonfrukt högt upp på varje rispapper. Lägg en liten hög nudelsallad ovanpå varje sharonklyfta.
  5. Vik ihop ”långsidorna” och rulla ihop så att rullarna tillsluts. Strö på sesamfrö. Förvara i kylen. Lägg gärna rullarna i grönkålsblad vid servering.
  6. Dipp: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig. Servera dippen i små skålar och doppa rullarna däri.