Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto på blomkål med musslor och parmesan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 450 g musslor, kokta och frysta som fått tina
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 30 g spenat
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning
  • eventuellt fiskbuljong

Till garnering

  • persilja, hackad
  • olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten eller fisk­ buljong i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka i 1–2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
  2. Skala och hacka löken och fräs den i olivolja i kastrullen. Salta, peppra och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
  3. Plocka ur två tredjedelar av musslorna ur skalen.
  4. Häll i grädden i kastrullen och koka upp, vänd ner parmesanosten och musslorna utan skal, smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd i spenaten och lägg på musslorna med skal och sätt på ett lock och värm ett par minuter.
  6. Lägg upp i skålar och strö över persilja och ringla över lite olivolja.
  7. Strö över flingsalt och peppar.