Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto med squash, philadelphia & räkor


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 schalottenlökar
  • 
olivolja, margarin eller smör att steka i

  • 3 dl avorioris

  • 3/4 dl vitt vin

  • 6-7 dl hönsbuljong

  • 1 liten squash

  • 750 g oskalade räkor eller 300 g skalade

  • 100 g Philadelphia

  • eventuellt lite salt


Så här gör du

  1. Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i olivolja, margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt avorioriset och låt det fräsa med i någon minut.

  2. Tillsätt vin och hönsbuljong lite i taget samtidigt som du rör. Risotton ska koka i sammanlagt 25 minuter.

  3. Skär squashen i halvmånar och stek dem i olivolja.

  4. Skala räkorna. Avsluta med att röra ner squash, räkor och Philadelpiaost. Smaka av med eventuellt salt.

  5. Servera risotton varm med lite bröd.