Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto med kammusslor, krabba och musslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st bananschallotenlök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 st fiskbuljongstärningar
  • 9 dl vatten
  • 2-3 dl vitt vin
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 8 st kammusslor
  • 1 burk musslor i vatten
  • 100 g krabbkött
  • salt
  • 1 st litet fänkålsstånd
  • musselspad
  • 4 dl aborioris

Så här gör du

  1. Hacka schalottenlök, fänkål och vitlök fint och fräs på låg värme i olivolja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig
  2. Lös buljongtärningarna i hett vatten och häll i musselspadet
  3. Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme
  4. När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen
  5. Smaksätt med salt och peppar. När all buljong är tillsatt häll ner parmesan och rör om tills den smält. Blanda ner krabbköttet och musslorna
  6. Häll i olja och smör i en stekpanna. När smöret tystnat lägg i pilgrimsmusslorna och strö över flingsalt. Stek 45-60sek på varje sida och lägg på hushållspap
  7. Servera risotton med kammusslorna och riv gärna lite parmesan över