Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risotto con Salsiccia

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad röd paprika
  • 2 nävar Arborioris
  • 1 st glas vitt vin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 st salsicciakorvar (färska, ej tillagade)
  • bladpersilja
  • timjan
  • olivolja
  • salt & nymald svartpeppar
  • 2 msk smör

Så här gör du

  1. Börja med hacka upp lök, vitlök och paprika så att allt är klart.
  2. Ta ur korvsmeten ur skinnet och bryt ned det i mindre bitar i en stekpanna. Fräs bitarna i lite olivolja tills dom har fått färg och lägg dem sedan åt sidan.
  3. Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan som du stekte korven i tills den har blivit mjuk och häll sedan på riset och fräs i några minuter tills riset har blivit transparent och glansigt.
  4. Häll på vinet över riset och fräs tills det mesta av vinet har absorberats.
  5. Sänk plattan till mediumvärme och häll på med buljon en skopa i taget. Låt vätskan koka in innan du häller på lite mer. Låt riset småkoka i ca 20 minuter eller tills du har ett bra tuggmotstånd på riset.
  6. Precis i slutet så lägger du till hackad persilja och färsk timjan och saltar och pepprar efter smak. Tänk på att korven som du tillför är salt och därför behöver du inte ha överdrivet mycket salt.
  7. Dra av kastrullen från plattan och rör ned lite smör och tillför korven och lite extra olivolja. Jag gillar min risotto lite lösare och inte som en klump men det styr man själv. Om du gillar ost så kan du med fördel tillsätta det nu.
  8. Servera med ett gott glas kallt vin och lite gott bröd till. Smaklig spis!