Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risonisallad med paellakänsla

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 hackade vitlöksklyftor

  • 1/2 g saffran
olivolja

  • 4 dl risoni

  • 8 dl vatten

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 2 dl gröna ärter

  • 400 g fläskfilé

  • 250 g chorizo

  • 250 g cocktailtomater

  • 1 rödlök

  • 1 burk grillad paprika i olja, 200 g

  • cirka 80 g babyspenat

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • Till servering:

  • citronklyftor

Så här gör du

  1. 
1 Fräs vitlök och saffran i olivolja någon minut. Rör i risonin. Tillsätt vatten och buljong. Koka sakta under lock cirka 11 minuter.

  2. Ta från värmen, blanda ner ärterna och låt kallna. Rör risonin fluffig med en gaffel.

  3. Putsa filén och skär i små bitar. Skär korven i slantar. Stek kött och korv i olivolja.

  4. Dela tomaterna, skiva löken och låt papikan rinna av.

  5. Vänd ner kött, korv, tomater, lök, paprika och spenat i salladen. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyftor.