Risonisallad med paellakänsla

Ingredienser
4 portioner
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1/2 g saffran olivolja
- 4 dl risoni
- 8 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 2 dl gröna ärter
- 400 g fläskfilé
- 250 g chorizo
- 250 g cocktailtomater
- 1 rödlök
- 1 burk grillad paprika i olja, 200 g
- cirka 80 g babyspenat
- flingsalt
- nymald peppar
- Till servering:
- citronklyftor
Så här gör du
- 1 Fräs vitlök och saffran i olivolja någon minut. Rör i risonin. Tillsätt vatten och buljong. Koka sakta under lock cirka 11 minuter.
- Ta från värmen, blanda ner ärterna och låt kallna. Rör risonin fluffig med en gaffel.
- Putsa filén och skär i små bitar. Skär korven i slantar. Stek kött och korv i olivolja.
- Dela tomaterna, skiva löken och låt papikan rinna av.
- Vänd ner kött, korv, tomater, lök, paprika och spenat i salladen. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyftor.

Du kanske även gillar
Populära recept