Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Risoni med broccoli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En snabb vegetarisk lunchrätt.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 vitlöksklyftor, fint skurna
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 150 g risoni
  • 
1 bukett broccoli, cirka 250 gram

  • 
1 citron, rivet skal
  • 
100 g ricotta
  • olivolja att fräsa i och att ringla över
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs vitlök och chili ungefär 3 minuter (se upp så att det inte bränner vid). Ställ åt sidan.
  2. Koka risonin enligt instruktionen på förpackningen. Dela under tiden broccolin i fina buketter . Skala av det yttersta av stjälken och skär den i tunna skivor. Lägg broccolin i risonikoket de sista tre minuterna. Häll i ett durkslag när både ris och broccoli är klara.
  3. Sätt pannan med chili och vitlök på spisen och värm. Rör i risoni och broccoli. Krydda och tillsätt citronzest. Rör försiktigt och häll upp på ett serveringsfat. Smula ricottan över och ringla lite olivolja över rätten. Servera med ett gott bröd.