Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Riskrem med Hallonsås (Norsk recept)

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En riktigt god Norsk version av Ris a la Malta – fast så mycket bättre enligt mig 🙂

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kokt risgrynsgröt
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st vaniljstång

Hallonsås:

  • 300 g hallon (frusna eller tinade)
  • 75 g strösocker

Så här gör du

  1. Blanda vispgrädde, socker och vaniljsocker i en skål. Dela vaniljstången så att du får ut det som finns i. Ha detta i grädden och vispa detta till en fast och fin konsistens
  2. Blanda i den kalla risgrynsgröten och blanda försiktigt tills allt blandat sig
  3. Hallonsåsen. Blanda hallon och socker i en kastrull. Koka upp till socker helt löst upp sig. Sila bort fröna och ställ i kylen. Serveras kall på riskrämen.