Logga in här

Ris à la malta – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 57 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ev. färsk apelsin i klyftor
  • ev. sylt eller färska bär

Så här gör du

  1. Koka riset med vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock.
  2. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 min under lock.
  3. Låt gröten kallna.
  4. Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner grädden i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker.
  5. Servera ris à la Maltan med rårörda bär eller några apelsinklyftor efter eget tycke och smak. Njut!