Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ris à la malta på varma ­jordgubbar med grädde och choklad


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g frysta, tinade jordgubbar

  • 2 dl vispad grädde

  • 1 dl keso

  • 100 g mörk choklad, 70 procent

Så här gör du

  1. 
Börja med att göra chokladflarnen.

  2. Smält chokladen i ett vattenbad, se recept ovan.

  3. Bred ut den smälta chokladen på smörpapper och låt stelna i kylen. Bryt sönder chokladen vid servering och garnera.

  4. Hetta upp bären och söta eventuellt med en gnutta honung. Om du väljer att använda någon sötma så blir det extra gott med lite rivet citronskal för att hitta en perfekt balans i smakerna.

  5. Vispa grädden och vänd ihop med keso.

  6. Lägg ihop de varma bären med kesogrädden och servera direkt med chokladflagorna på toppen.