Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ris à la malta med lingon & kanel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med lite lingon och kanel i botten och en bit pepparkaka blir ris à la Malta en läcker juldessert.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 msk frysta lingon
  • 4 msk socker (gärna råsocker)
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl risgrynsgröt (färdigköpt)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker

Till servering

  • lingon, frysta tinade
  • pepparkakor

Så här gör du

  1. Rör ihop lingon, socker och kanel så sockret smälter. Fördela i botten på fyra glas.
  2. Vispa grädden fluffig med florsocker och vaniljsocker. Blanda med gröten och fördela i glasen ovanpå de rårörda lingonen.
  3. Toppa desserten med några lingon och en bit pepparkaka.