Ris à la malta med äpple och pepparkaka

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
6 portioner
- 200 g pepparkakor
- 75 g smör, smält
Topping:
- 6-8 äpplen
- 3 msk smör
- 3 msk strösocker
Fyllning:
- 8-10 dl kall risgrynsgröt
- 4-5 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispad grädde
Så här gör du
- Finfördela pepparkakorna, delade i mindre bitar i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Fördela blandningen i 6-8 portionsstora glasburkar, spara lite pepparkakssmul till garneringen. Ställ i kylen cirka 30 minuter.
- Klyfta, kärna ur och skär äpplen i små bitar. Fräs dem i smöret tills dem mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och fräs cirka 1 minut.
- Smaka av gröten med flor- och vaniljsockret. Blanda gröt och grädde försiktigt.
- Fördela gröten i burkarna. Toppa med äpplen. Garnera med sparad pepparkakssmul.

Du kanske även gillar