Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ris à la malta med äpple och pepparkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Recept på ris à la malta med pepparkakssmul. Härlig efterrätt att laga av risgrynsgröt. Servera desserten i portionsskålar eller i små burkar.

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g pepparkakor
  • 75 g smör, smält

Topping:

  • 6-8 äpplen
  • 3 msk smör
  • 3 msk strösocker

Fyllning:

  • 8-10 dl kall risgrynsgröt
  • 4-5 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispad grädde

Så här gör du

  1. Finfördela pepparkakorna, delade i mindre bitar i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Fördela blandningen i 6-8 portionsstora glasburkar, spara lite pepparkakssmul till garneringen. Ställ i kylen cirka 30 minuter.
  2. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i små bitar. Fräs dem i smöret tills dem mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och fräs cirka 1 minut.
  3. Smaka av gröten med flor- och vaniljsockret. Blanda gröt och grädde försiktigt.
  4. Fördela gröten i burkarna. Toppa med äpplen. Garnera med sparad pepparkakssmul.