Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rimmade kamben med glaze

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Köp färdigrimmade kamben eller rimma själv enligt recept.

Ingredienser

4-6 personer
  • 1 ,2-1,4 kg rimmade kamben

Gnugg

  • vitlöksklyfta
  • färsk rosmarinstjälk

Glaze

  • 1/2 dl honung
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • tabasco, mängd efter smak

Så här gör du

  1. Skölj av benen i kallt vatten och gnugga dem med vitlök och rosmarin.
  2. Låt köttet bli rumstempererat och lägg på grillen på låg värme i 30 minuter (eller baka av i ugn 30 minuter på 100 grader). Blanda samman alla ingredienserna till glazen. Höj värmen på grillen och pensla på lite glaze i taget allt eftersom köttet börjar få färg. Ge båda ytorna färg och smak och njut sedan med mousserande rosé eller öl.