Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rimmad lax – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g salmalax eller skinnfri laxfilé
  • 1 1/2-2 msk salt
  • 1- 1 1/2 msk strösocker

Till garnering

  • nymalen svartpeppar
  • limeklyftor
  • färska örter, till exempel rosmarin, dill eller oregano

Så här gör du

  1. Lägg laxen på en bit bakplåtspapper. Strö saltet blandat med sockret runtom fisken och klappa in det försiktigt. Låt ligga 20 minuter i rumstemperatur, så att kryddningen börjar smälta. Slå in fisken i papperet till ett paket och lägg på ett fat. Låt ligga i kylskåp minst 3 ½ timmar, vänd 3-4 gånger under tiden.
  2. Skär fisken i fina skivor. Peppra. Garnera med limeklyftor och färska örter.