Rimmad lax – enkelt recept

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
6 bufféportioner
- 500 g salmalax eller skinnfri laxfilé
- 1 1/2-2 msk salt
- 1- 1 1/2 msk strösocker
Till garnering
- nymalen svartpeppar
- limeklyftor
- färska örter, till exempel rosmarin, dill eller oregano
Så här gör du
- Lägg laxen på en bit bakplåtspapper. Strö saltet blandat med sockret runtom fisken och klappa in det försiktigt. Låt ligga 20 minuter i rumstemperatur, så att kryddningen börjar smälta. Slå in fisken i papperet till ett paket och lägg på ett fat. Låt ligga i kylskåp minst 3 ½ timmar, vänd 3-4 gånger under tiden.
- Skär fisken i fina skivor. Peppra. Garnera med limeklyftor och färska örter.

Du kanske även gillar
Populära recept