Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rimmad långa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 långarygg, skin och benfri, cirka 1 kilo, som varit fryst i 3 dygn (alternativt torskrygg )
  • 1/2 dl salt (ej mineralsalt)
  • 1/2 dl socker
  • 1-2 saffran ( 1/2-1 gram)
  • malen vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Rulla ut tre lager plastfolie (cirka 30 centimeter längre än fiskfilén) på varandra. Platta till plastfolien så att det inte finns några luftbubblor.
  2. Blanda salt, socker, saffran och peppar till rimningen. Häll ut hälften på plastfolien, lägg på långan och häll sedan resten av rimningen på fisken,
  3. Rulla ihop plastfolien med fiskfilén till ett paket och vik in kanterna. Lägg paketet i en plastpåse och förslut. Låt ligga i kylen i cirka 3 dagar och vänd på fisken två gånger om dagen. Ta upp fisken ur förpackningen och skär i tunna skivor. Ska fisken sparas så svep in den i ny torr plastfolie.