Rimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrot

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 4 bitar torskrygg, à 175 g
Rimlag
- 2 msk salt
- 1 l kallt vatten
Till servering
- 200 g smör
- 4 msk pepparrot, färskriven
- kokt potatis
- dill
- kokta sockerärter
Så här gör du
- Torsk: Blanda vatten och salt i en bunke tills saltet är upplöst i vattnet. Lägg fisken i rimlagen och ställ in bunken i kylen, cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och peppra. Lägg över ett fuktat smörpapper och ånga fisken i mitten av ugnen, cirka 15–20 minuter, tills fisken har en innertemperatur av 48–50 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och häll upp i varm såssnipa utan bottensatsen av smöret. Skala och riv pepparrot. Lägg upp torsken på varma tallrikar. Ös över lite av smöret och toppa med riven pepparrot och en dillkvist. Servera med kokt potatis och sockerärter.

Du kanske även gillar
Populära recept