Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rigatoni med paprika- och kaprissås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 800 g kort pasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 röda paprikor, sköljda, delade, urkärnade och skurna i små, små bitar
  • 2 tomater, skurna i små bitar
  • 5 sardellfiléer, skurna i små bitar
  • 2 msk kapris
  • 4 msk vitt vin
  • 2 msk hackad persilja, (spara 1⁄2 msk till servering)
  • 20 g smör
  • 1 citron, rivet skal
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock under tiden som såsen småkokar,
  2. Lägg ner pastan i det kokande vattnet, ca 8 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisningen på paketet. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i löken och låt den fräsa långsamt, i ett par minuter, utan den tar färg. Tillsätt paprika, tomat, sardeller och kapris och låt alltsammans puttra under lock i ca 10-15 minuter eller tills paprikan känns mjuk,. Tillsätt vin och persilja, koka ytterligare i ett par minuter och blanda sedan ner smör och citronskal. Smaka av med salt och peppar
  3. Servera pastan med den varma såsen på toppen och med lite persilja strödd över.